Marketingfacts Jaarboek 2015-2016

Het Marketingfacts Jaarboek is het meest actuele handboek over de staat van online marketing in Nederland anno nu. Het boek helpt je als marketeer nog beter te bepalen welke middelen je inzet en met welke doelstellingen. Het is als de onlinemarketingbijbel onmisbaar bij het maken en schrijven van nieuwe marketingplannen. Het boek hoort thuis op de hoek van het bureau van iedere ervaren marketing- en communicatiespecialist. Ook wordt het boek door veel hogescholen en universiteiten ingezet als studieboek voor marketing- en communicatieopleidingen.

Het Marketingfacts Jaarboek 2015-2016 is de tiende editie van het Marketingfacts Jaarboek. Wat in het eerste jaar begon als een dunne handige gids over het veranderende online medialandschap, is uitgegroeid tot een 450 pagina’s tellend boek waarin alle facetten van online marketing worden behandeld. Deze 10e editie heb ik samen met 37 experts geschreven. En dit jaar hebben we 9 extra hoofdstukken met aandacht voor de belangrijkste ‘hot topics’ in online marketing!

Ook beschikbaar als e-book

Een boek over digital marketing kan natuurlijk niet zonder een digitale versie. Het Marketingfacts Jaarboek 2015-2016 ebook is ontwikkeld voor iPad en Android-tablets. Het digitale boek is responsive, dat wil zeggen dat het zich aanpast aan de schermgrootte, en is zodoende ook lekker te lezen op smartphones. Daarnaast kan je, afhankelijk van je reader, makkelijk notities en bladwijzers aanmaken.

ibookstoregoogle_play

Hot topics

Nieuw in deze speciale 10de editie van het Marketingfacts Jaarboek is de uitwerking van een aantal hot topics. Dit zijn onderwerpen die niet binnen de bestaande hoofdstukken passen, maar toch belangrijk genoeg zijn om jou als marketeer over te informeren. Van contentmarketing en Facebookmarketing tot psychologie en marketing automation: met deze extra’s helpen we je een antwoord te geven op de meest actuele vraagstukken in het onlinemarketingvakgebied.

Dé experts

Deze hot topics worden, net als alle andere hoofdstukken en net als in andere jaren, beschreven door experts in de desbetreffende vakgebieden. Aan deze 10de editie van het Marketingfacts Jaarboek werkte een recordaantal van 37 prominente experts mee, waaronder voor het eerst ook een aantal wetenschappers. De experts die hebben meegewerkt zijn:

Hoofdstukken
1 Inleiding Marco Derksen
2 E-business Bram Koster
3 Advertising Ger VeldkampYoteng PatPhileas Fox
4 E-mail Jordie van RijnRemy Bergsma
5 Search Jorn VriendMartijn Hoving
6 PR Freek JanssenGijs Moonen
7 Social media Marco DerksenMartin KloosJeroen Panjer
8 Mobile Remi van BeekumYorick Voorthuijzen
9 Video Frank Schröder
10 E-commerce Jeroen de JongPeter van der Schaar
11 Usability & design Jeroen van EckLaurens Boex
12 Customer service Ernst KruizeBerend Sikkenga
13 Analytics Ton WesselingAndré Scholten
Hot topics
1 Customer journey Wim Rampen
2 Privacy & wetgeving Jitty van DoodewaerdArnoud Engelfriet
3 Marketing automation Jordie van RijnMichael Linthorst
4 Contentmarketing Suzanne de BakkerTristan Lavender
5 Branding Daan MuntingaGuda van Noort
6 Facebook Aljo HartgersPeter Minkjan
7 Psychologie Bart Schutz
8 Webcare Arne Keuning
9 Big data Bertwin Menninga