Menu

Basisboek Digital Analytics

Basisboek Digital Analytics

Ik ben op dit moment druk doende om een studieboek over Digital Analytics voor marketeers af te ronden. Het boek zal worden uitgegeven bij uitgeverij Noordhoff en zal in maart 2018 in de schappen liggen. Het boek is gericht op het hoger onderwijs en marketingprofessionals. Ik ben nog op zoek naar opdrachten en cases die beschikbaar komen in een online leeromgeving. Heb jij leuke cases? Stuur een mailtje naar danny@oosterveer.email of stuur me een tweet op @DannyOosterveer.

Introductie inhoud:

Internet is niet meer weg te denken uit ons dagelijks leven. Communiceren met anderen en de route opzoeken: we doen het allemaal online. En bij alles wat we online doen laten we digitale voetsporen na. Sterker nog, ook wat we in de ‘echte’ wereld doen wordt steeds meer digitaal vastgelegd. Dit zorgt voor een explosieve groei in de hoeveelheid data waarover organisaties beschikken.

Deze data zijn enorm waardevol voor organisaties. Dit boek reikt studenten en professionals de kennis en vaardigheden aan om deze waardevolle data naar zinvolle inzichten te vertalen en daarmee de marketinginspanningen te verbeteren. De brede oriëntatie van Digital Analytics maakt het boek uniek in zijn soort: alle facetten van de inzet van analytics komen aan bod: van de ‘why’ van data tot big data en van het opstellen van metrics tot optimalisatie. De focus ligt daarbij op online, maar ook offline komt veel aan de orde. Het bevat veel wetenschappelijke inzichten en sluit aan bij de actuele ontwikkelingen in het onlinemarketingvakgebied. Tegelijkertijd biedt het praktische handvaten: het vertelt je hoe te communiceren over data en hoe om te gaan met privacy. Na het lezen van dit boek ben je thuis in wat digital analytics behelst en hoe je het inzet om je business te optimaliseren.

Digital Analytics richt zich met name op de hoofdfase van communicatie- en marketingopleidingen, maar is ook geschikt voor marketeers, communicatiespecialisten, ondernemers en anderen die met digital analytics aan de slag willen.

Share

This is a unique website which will require a more modern browser to work!

Please upgrade today!