Menu

Een review van de AKG K545 headphone

Een review van de AKG K545 headphone

De afgelopen weken heb ik K545 headphone van AKG mogen testen. Dat was perfecte timing omdat ik in diezelfde periode het Marketingfacts Jaarboek 2014-2015 moest schrijven. Dat betekent: veel uren achter de laptop met muziek op de oren om me goed te kunnen concentreren. Dan is het wel zo fijn dat je een headphone hebt die lekker zit.

Tot nu toe had ik een redelijke Sennheiser headphone. Qua geluid prima, maar het had een belangrijk nadeel. Als je ‘m langer dan een uur op had kreeg je enorm last van de druk van de headphone op je hoofd. En dan heb ik echt zo’n groot hoofd. Ik was dan ook erg blij te ontdekken dat ik daar met de K545 geen last van heb. De doppen zitten comfortabel en niet strak op m’n hoofd, waardoor ‘m zonder probleem lang op kan hebben. Ondanks dat hij niet strak op je hoofd zit is de geluidskwaliteit top. Belangrijker nog: de bass is top! Dat is mede te denken aan de ‘closed-back’ doppen. Dat zorgt er ook voor dat anderen weinig last hebben van je muziek als je die hard hebt staan.

Behalve dat ik indoors m’n headphone gebruik luister ik ook veel onderweg muziek. Zodoende vind ik een gaaf design erg belangrijk, zo’n headphone op je hoofd is natuurlijk niet te missen. Dat is waarom ik zo blij ben met de K545. De headphone ziet en voelt solide, en bestaat gedeeltelijk uit aluminium¬†en plastic. Wat ik zelf erg mooi vind is dat de hoofdband dun en van aluminium is. Dat maakt dat de headphone er een stuk minder groot en log uitziet. De gehele band is opgebroken in verschillende elementen waardoor hij er alles behalve saai uit ziet. Enfin, zie het zelf:

Zoals je in boven- en onderstaande foto te zien is de hoofdband erg dun.

De headphone wordt vergezeld door m’n Solid Grey backpack.

Zoals je in de foto’s ziet kunnen de doppen van de headphone een kwartslag gedraaid worden. Zodoende beweegt de headphone lekker mee met je hoofd. Ook hebben de oordoppen verticaal nog enige bewegingsvrijheid.

Zeker niet onbelangrijk is dat de kabel van de headset een microfoon bevat zodat je je smartphone niet uit je zak hoeft te halen als je gebeld wordt. Er is een aparte kabel voor Apple devices bijgeleverd. Mocht je ‘m onderweg willen gebruiken: qua lengte is de kabel perfect om met je smartphone in je broekzak te worden verbonden. Alleen als je erg lang bent dan denk ik dat de kabel qua lengte tekort komt.

Share

This is a unique website which will require a more modern browser to work!

Please upgrade today!